Geplaagd Borussia moet griepgolf doorstaan

18 februari 2015, 16:49

Het kan snel gaan in het voetbal. Vorig jaar speelde Borussia Dortmund een goed seizoen, een jaar eerder was de ploeg nog finalist in de Champions League. Maar dit jaar vecht Dortmund tegen degradatie in Duitsland. Wel speelt Borussia nog in de Champions League, waarin het volgende week Juventus treft. Maar of alle spelers fit zijn voor dat duel is nog maar de vraag.

Voor de tweestrijd met de Italiaanse kampioen moet Dortmund het opnemen tegen het VfB Stuttgart van de Nederlandse coach Huub Stevens. Stuttgart staat helemaal onderaan in de Bundesliga en heeft vier punten minder dan Borussia Dortmund. De voorbereiding verloopt voor de ploeg van Jürgen Klopp verre van ideaal. "We hebben te maken met een griepgolf", vertelde de coach. "Erik Durm is al zo'n twee weken ziek en ook Immobile voelt zich niet goed. Mats Hummels is ziek naar huis gegaan en is de laatste dagen niet op de training verschenen. Gelukkig gaat het wel goed met Sven Bender en Sebastian Kehl, zij zijn op de weg terug."

Dortmund heeft belangrijke weken voor de boek. Na Stuttgart en Juventus wacht de grote concurrent Schalke 04. Die ploeg komt vanavond al in actie in de Champions League, tegen titelverdediger Real Madrid.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen