Basel knijpt handjes dicht met remise tegen Porto

18 februari 2015, 22:58   Bijgewerkt: 18 februari 2015, 23:04

FC Basel en FC Porto hebben elkaar woensdagavond in evenwicht gehouden, in de achtste finale van de Champions League. Hoewel de Portugezen verreweg het beste van het spel hadden, keken ze lang tegen een achterstand aan in het St. Jakob-Park. Dankzij een late strafschop wist Porto, zonder bankzitter Bruno Martins Indi, wel een gelijkspel uit het vuur te slepen. Door het uitdoelpunt en het gelijke spel kan de ploeg uit de Portugese havenstad het op 10 maart in eigen huis afmaken.

Martins Indi was voor de winter steevast een vaste waarde in het elftal van Julen Lopetegui, maar is zijn basisplaats een tijdje geleden verloren. Toen hij geschorst was won Porto met 5-0, wat een voorbode was voor vier zeges op rij. Er wordt daarom vastgehouden aan het winnende elftal, waardoor Martins Indi genoegen moet nemen met een reserverol. Marcano en Maicon genieten de voorkeur in het hart van de Porto-defensie.

Porto moest even wakker worden geschud door Basel. Na een splijtende pass van Fabian Frei ging Derlis González alleen op de doelman af. De Paraguayaan nam de bal fantastisch aan en prikte het speeltuig vervolgens met buitenkantje rechts langs de doelman: 1-0. Hij zorgde voor de openingstreffer, maar moest even later met blessure naar de kant.

Het was eigenlijk een wonder dat Porto in de eerste helft nog niet op gelijke hoogte was gekomen. Jackson Martinez, de vedette en aanvoerder van de bezoekers, had recht op een penalty. In het tweede bedrijf leek de gelijkmaker eindelijk te vallen, toen Casemiro het net wist te vinden. Het doelpunt werd echter, na wikken en wegen, afgekeurd door de dienstdoende arbitrage. Martinez stond hinderlijk buitenspel. Even later lepelde de Colombiaanse spits de bal vanuit een goede scoringskans op het dak van het doel.

Uiteindelijk kreeg Porto wel waar het recht op had. Een handsbal van de Argentijnse verdediger Walter Samuel resulteerde in een strafschop en deze schoot Danilo feillos binnen: 1-1. Om de onmacht van Basel te illustreren: de thuisploeg schoot maar één keer op het doel van de Portugezen. Het wordt derhalve een hels karwei om in Portugal een plaats bij de laatste acht af te dwingen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen