Opluchting bij Lukoki: "Ben niet ineens een andere Jody"

19 februari 2015, 08:04

Bij Jody Lukoki is een last van zijn schouders gevallen. De aanvaller van PEC Zwolle werd woensdag vrijgesproken van heling. Hij werd ervan verdacht dat hij bewust een gestolen horloge zou hebben gekocht, maar de rechtbank kwam tot de conclusie dat er onvoldoende bewijs was om de voetballer te veroordelen.

Lukoki is blij met de uitspraak, zegt hij in De Telegraaf. "Dit lucht zeker op. Ik probeerde me er zoveel mogelijk voor af te sluiten, maar onbewust zit het denk ik toch in je achterhoofd. Ik ben blij dat ik me nu weer volledig op het voetbal kan focussen. Ik hoop dat ik de lijn kan doortrekken die ik had ingezet voordat deze affaire ging spelen", aldus de aanvaller. De goedlachse oud-Ajacied hoopt niet dat mensen hem, door de affaire, anders gaan bekijken. "Ik hoop dat mensen weer zo naar me kijken als hiervoor. Ik ben niet ineens een andere Jody."

Lukoki had volgens justitie 22.000 euro betaald aan een tussenpersoon, die een horloge van een exclusief merk voor hem zou regelen. De nieuwwaarde van het horloge ligt rond de 50.000 euro, waardoor Lukoki volgens justitie had moeten weten dat het horloge door diefstal verkregen was. Van een bewuste samenwerking tussen Lukoki en de leverancier was volgens de rechter echter geen sprake, waardoor vrijspraak volgde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen