Porto-coach: "Hadden meer verdiend dan gelijkspel"

19 februari 2015, 08:14

FC Porto sleepte woensdag een prima resultaat uit het vuur in de Champions League-wedstrijd tegen FC Basel. In Zwitserland werd het 1-1, een resultaat dat voldoende perspectief biedt voor de return in Portugal. En hoewel FC Porto lange tijd op achterstand stond, benadrukt coach Julen Lopetegui dat zijn ploeg minimaal een gelijkspel verdiende.

"Al met al denk ik dat we een heel goede prestatie hebben geleverd", zegt hij op UEFA.com. "We hebben goed gespeeld tegen een sterke tegenstander. In deze fase van het toernooi zijn er geen eenvoudige tegenstanders, dus we waren voorbereid op een zwaar duel. FC Basel scoorde uit hun enige doelpoging, wij hebben denk ik wel vijftien schoten op doel gelost. Eigenlijk hadden we nog meer dan dit gelijkspel verdiend."

Lopetegui, die Bruno Martins Indi negentig minuten op de reservebank hield, is trots op zijn ploeg. "We hebben persoonlijkheid en karakter getoond. Ook hebben we laten zien over de kwaliteit en instelling te beschikken om een team dat eerder dit CL-seizoen superieur was tegen Liverpool en Real Madrid, aan te kunnen. Of dit uiteindelijk een goed resultaat was is moeilijk te zeggen, dat weten we pas na de returnwedstrijd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen