Mysterieuze blessure bij Genk: "Niet levensbedreigend"

19 februari 2015, 14:56

Een opmerkelijk statement van Racing Genk over de absentie van Derrick Tshimanga leidt tot vraagtekens in België. De club laat weten dat de speler voorlopig niet in actie kan komen, maar wil niet zeggen wat er aan de hand is. Er wordt gesproken over een 'niet-sportief gezondheidsprobleem'.

"Derrick Tshimanga werkt omwille van een niet-sportief gezondheidsprobleem sinds een tijdje een individueel trainingsprogramma af", meldt de club. "Men hoeft zich geen grote zorgen te maken gezien het niet om een levensbedreigend probleem gaat. Het is echter wel een probleem dat een onvoorspelbaar patroon kent waarbij terugval mogelijk is. Daarom is het momenteel onmogelijk om een termijn op zijn revalidatie te plakken."

Details over de mysterieuze klachten van de voetballer wil de club niet geven. "In overleg tussen Tshimanga en de club is er besloten om zijn privacy te respecteren en als gevolg geen verdere informatie te geven. We vragen iedereen dan ook vriendelijk om deze beslissing te respecteren en passend te handelen."

Tshimanga, een 26-jarige linksback uit Congo, speelt al sinds 2012 voor Racing Genk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen