Ook Tunesië maakt zaak aanhangig bij het CAS

19 februari 2015, 17:41

De nationale voetbalbond van Tunesië (FTF) stapt naar het internationaal sporttribunaal CAS in Lausanne om bezwaar te maken tegen de schorsing die de Afrikaanse voetbalbond CAF voor ogen heeft voor het land.

Tunesië is in 2017 niet welkom op de Afrika Cup als de voetbalbond van het land niet vóór 31 maart van dit jaar de beschuldiging van matchfixing aan het adres van de CAF rond de meest recente editie van de Afrika Cup intrekt. Dat is men niet van plan in Tunesië.

De nationale ploeg van Tunesië verloor eind vorige maand in de kwartfinale na verlenging van gastland Equatoriaal-Guinea. De Tunesiërs stonden lang met 1-0 voor, maar kregen in blessuretijd uit een onterechte penalty de gelijkmaker tegen. Het leidde tot grote woede van Tunesië en beschuldigingen van matchfixing werden al snel gemaakt.

Afgelopen dinsdag werd al bekend dat Marokko naar het CAS stapt. Het Noord-Afrikaanse land mag in 2017 en 2019 niet deelnemen aan de Afrika Cup omdat het de organisatie voor de editie van dit jaar teruggaf in verband met het ebola-virus. Daarnaast moet de Marokkaanse voetbalbond een boete van één miljoen euro en 8,5 miljoen euro schadevergoeding betalen aan de CAF. Het CAS gaat zich nu over deze straffen buigen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen