Heerenveen beloont Van Amersfoort met nieuw contract

20 februari 2015 – SC Heerenveen spreekt in de vorm van een nieuw contract 'haar waardering uit voor de ontwikkeling' van Pelle van Amersfoort. De 18-jarige aanvaller, die begin september debuteerde in de hoofdmacht van de Friese formatie, ligt nu tot de zomer van 2018 vast in het Abe Lenstra Stadion.

"Het is dit seizoen snel gegaan", aldus Van Amersfoort op de clubwebsite. "Ik had er niet op gerekend dat ik minuten in het eerste zou gaan maken. Ik ben nog tweedejaars A-junior, spelen bij de beloften was al mooi geweest. Nu heb ik acht wedstrijden in de Eredivisie achter mijn naam staan." Dat is belangrijk, weet hij. "Het is een veel hoger niveau. Qua handelingssnelheid, tactisch en fysiek wordt er meer gevraagd. Die ervaring zet je ook met beide benen op de grond, je weet dat er nog veel te doen is. Ik moet hard werken om aan te kunnen haken, maar dat doe ik graag."

Hans Vonk, manager voetbalzaken bij SC Heerenveen, is blij dat Van Amersfoort bij zijn club blijft. "Pelle heeft dit jaar flinke stappen gemaakt. We hopen dat hij zich op deze manier blijft ontwikkelen en uitgroeit tot een vaste waarde in het eerste elftal", aldus de beleidsmaker.

Eredivisie

gerelateerd