NAC verslaat Cambuur en doorbreekt negatieve reeks

20 februari 2015, 21:55   Bijgewerkt: 20 februari 2015, 23:01

NAC Breda heeft een zeer belangrijke overwinning behaald. In eigen huis werd Cambuur Leeuwarden in de stromende regen op wilskracht verslagen. De grote man was de bekritiseerde aanvaller Adnane Tighadouini, die twee keer het net wist te vinden namens de thuisploeg. Eindstand: 2-1.

Cambuur zal ongetwijfeld bloed hebben geroken, toen de elf basisspelers van trainer Henk de Jong het veld betraden van het Rat Verlegh Stadion. NAC zit in een (vorm)crisis. Het staat 17de op de ranglijst, met maar liefst vijf punten achterstand op de nummer 16, Heracles. De ploeg wist na de winterstop twee magere punten uit zes wedstrijden te pakken. Vorige week leek NAC af te stevenen op een knotsgekke zege in Den Haag dankzij nieuwkomer Demy de Zeeuw, totdat Michiel Kramer ADO alsnog naar de overwinning kopte.

Maar na de theepauze, toen de regenbui heviger werd en het veld slechter, begon de thuisploeg aan te dringen. NAC werd plotseling sterker. Alsof het de slechte reeks helemaal zat was en het tij koste wat kost wilde keren. De Brabanders vochten meer in de duels, waarin middenvelder Joeri de Kamps het voortouw nam. Hij veroverde de bal via een sterke tackle, gaf 'm af op De Zeeuw en de oud-international vond Adnane Tighadouini. De bekritiseerde aanvaller van NAC rondde kalm af en zette de thuisploeg op voorsprong: 1-0. Tighadouini doorbrak daarmee de negatieve reeks van zijn ploeg van 566 minuten zonder goal in eigen stadion.

En ja, als je dan zelf niet scoort, valt hij vaak aan de andere kant. Want dat gebeurde: opnieuw was Tighadouini het eindstation. Hij was de smaakmaker van de avond en krulde de bal na een slimme loopactie binnendoor uitstekend tegen de touwen. Met nog maar een paar minuten op de klok werd het een onmogelijke opgave voor Cambuur, dat nog wel wist te scoren dankzij Ogbeche in blessuretijd. Eindstand: 2-1. Een zeer belangrijke zege voor het elftal van Robert Maaskant, dat nu nog één punt achterstaat op Heracles.