Dortmund rukt verder op en drukt Stevens dieper in de put

20 februari 2015, 22:24

De opmars van Borussia Dortmund in de Bundesliga gaat door. Tegen hekkensluiter VfB Stuttgart boekte de ploeg van Jürgen Klopp de derde opeenvolgende overwinning. Deze negen punten hebben ervoor gezorgd dat Dortmund van de laatste, opgeklommen is naar een voorlopige tiende plaats op de ranglijst.

Dat Borussia Dortmund te laag stond, daar was iedereen het in de winterstop over eens. De ploeg verkeerde in degradatienood, maar dat was gezien het spelersmateriaal eigenlijk onvoorstelbaar. Dortmund zou nog wel opklimmen, zo dacht iedereen. Zeker omdat het in de CL 'gewoon' de tweede ronde gehaald had. Maar er kwamen twijfels toen Dortmund ook in zijn eerste wedstrijden van 2015 weinig klaarspeelde. Na een 0-1 thuisnederlaag tegen FC Augsburg stond de ploeg zelfs laatste.

Twee zeges, op SC Freiburg (0-3) en FSV Mainz (4-2), hielpen de club weer boven de rode streep. Die lijn werd doorgetrokken tegen VfB Stuttgart, dat de rode lantaarn inmiddels overgenomen heeft. Het werd 2-3 voor de verliezend Champions League-finalist van 2013. Aubameyang, Gündogan en Reus maakten de doelpunten voor Dortmund, tussendoor deed Klein vanaf elf meter iets terug namens de thuisploeg. Pas diep in blessuretijd, toen de wedstrijd al gespeeld was, verkleinde de ploeg van coach Huub Stevens de achterstand tot 2-3.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen