Woeste De Jong baalt van 'meisjesvoetbal' bij Cambuur

20 februari 2015, 23:32

Een week geleden was het feest bij SC Cambuur na de gewonnen derby tegen sc Heerenveen, maar inmiddels is de stemming volledig anders. Coach Henk de Jong was woedend na het optreden van zijn ploeg tegen NAC Breda. De Friezen verloren met 2-1 en hadden dat, volgens de trainer, volledig aan zichzelf te wijten.

"Voorin deden we niet mee", begint hij zijn analyse bij FOX Sports. "Ik had eigenlijk mijn gevoel moeten volgen, want ik wilde al voor rust twee of drie keer wisselen. Dan is het klaar. Maar dan denk je: misschien kan je het omdraaien." De Jong liet zijn elftal staan, maar kreeg daar spijt van. "Een aantal van ons speelde meisjesvoetbal, vond ik. Je had zo een stuk uit de broek kunnen knippen, dan hadden ze een rokje aan gehad. Want zo voetbalden we, het leek helemaal nergens op", foetert de coach.

Op welke spelers hij precies doelt, zegt hij niet. "Ik noem geen namen, maar je hebt het zelf kunnen zien. En de jongens weten het zelf ook wel. Dit is de eerste keer dat ze ons echt in de steek laten. Een wanprestatie."

"Niets ten nadele van NAC Breda overigens, die hebben het goed gedaan", haast De Jong zich te zeggen. "Ik moet NAC een compliment geven, maar in de duels hebben wij het laten weten. Of ik boos ben? Wat denk je zelf? We zijn niet één of andere filantropische instelling, we komen hier niet voor de aardigheid. Er komen allemaal supporters mee en dan dit...ik vond het verschrikkelijk om te zien. Ik baal hier echt van."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen