Ontslag Brandts bij Dordrecht 'was niet zo gepland'

21 februari 2015, 09:56

FC Dordrecht deed deze week menig wenkbrauw fronsen, toen het bekendmaakte dat de club en trainer Ernie Brandts per direct afscheid van elkaar zou nemen. Volgens Dordrecht zijn club en trainer 'in goed overleg uit elkaar gegaan'. Technisch directeur Marco Boogers stelt dat het ontslag niets te maken had met de tegenvallende resultaten. "Het was niet zo gepland."

Donderdag bracht Dordrecht het nieuws naar buiten. "Toen ik donderdagochtend van huis ging had ik nooit kunnen denken dat we 's avonds geen trainer meer zouden hebben. Op donderdagmiddag hebben we een gesprek gehad, waarin naar voren kwam dat dit de beste oplossing was", vertelt Boogers in Telesport.

Hij benadrukt nogmaals dat de sportieve resultaten niets te maken hebben met het afscheid. Afgelopen weekend verloren De Schapenkoppen nog met 6-1 van FC Utrecht. "Het gaat niet om de positie op de ranglijst en ook niet om de nederlaag tegen FC Utrecht, maar we willen wel een elftal zien dat gedisciplineerd speelt en met normen en waarden."

Brandts was bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdcoach van FC Dordrecht, dat afgelopen jaargang via de play-offs naar de Eredivisie promoveerde. Op het hoogste niveau staat de Zuid-Hollandse equipe laatste. Komende zondag gaat FC Dordrecht op bezoek bij koploper PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen