Tiental Chelsea morst, zakelijke zege voor Arsenal

21 februari 2015, 18:26

Chelsea is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om op het eigen Stamford Bridge te winnen van een laagvlieger. Burnley, de nummer negentien van de Premier League, haalde een punt op in het stadion van de koploper: 1-1. Een rode kaart deed de lijstaanvoerder de das om. Manchester City kan later op de dag op vijf punten van Chelsea komen, als het van Newcastle United wint. Arsenal liet zich wél van haar goede kant zien, door tamelijk eenvoudig met 1-2 te winnen van stadgenoot Crystal Palace.

Na het laatste fluitsignaal was er een flinke portie frustratie af te lezen op de gezichten van de Chelsea-spelers. In eigen huis gelijkspelen tegen een ploeg als Burnley, dat voelde aan als een nederlaag. Er leek aanvankelijk niets aan de hand te zijn voor de ploeg van manager José Mourinho. Branislav Ivanovic, twee weken geleden ook al trefzeker tegen Aston Villa en midweeks ook in de Champions League tegen Paris Saint Germain, knikte de Londenaren op 1-0 voorsprong.

Chelsea sneed zichzelf in de tweede helft echter lelijk in de vingers. Ashley Barnes beging een schandalige overtreding op Nemanja Matic, maar de scheidsrechter van dienst trad niet op. Dat vond de oud-Vitessenaar dusdanig frustrerend dat hij zijn tegenstander een beuk gaf. Hij kon inrukken met een rode kaart en zag later met lede ogen aan dat Ben Mee de late gelijkmaker aantekende uit een corner. Een flinke domper voor Chelsea, waar de supporters overigens reageerden op het racisme-incident van afgelopen dinsdag in Parijs. Met een spandoek met de tekst 'Black or white, we're all blue' namen ze afstand van het afschuwelijke gedrag van enkele supporters in Parijs.

Bij Aston Villa pakte Ron Vlaar een rode kaart, hij kreeg in de slotfase twee gele prenten. Nadat hij moest inrukken bezorgde Victor Moses Stoke City vanaf elf meter een 1-2 overwinning op Villa Park, waar Leandro Bacuna niet in actie kwam en Erik Pieters bijna de hele wedstrijd speelde. Patrick van Aanholt speelde met Sunderland doelpuntloos gelijk tegen West Bromwich Albion. De Nederlander viel vlak voor tijd in. Queens Park Rangers verloor zonder de geblesseerde Leroy Fer met 2-1 bij Hull City. Een rode kaart na een half uur voor Joey Barton deed QPR de das om.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen