Moisander en Schöne weer aan de aftrap bij Ajax

22 februari 2015 – Niklas Moisander en Lasse Schöne keren vanmiddag in de uitwedstrijd tegen Willem II terug in de basis bij Ajax. Het tweetal werd afgelopen donderdag voor het Europa League-duel met Legia Warschau (1-0 winst) nog gepasseerd door coach Frank de Boer.

De Boer koos tegen Legia voor een centraal verdedigingsduo met Mike van der Hoorn en Nick Viergever. Laatstgenoemde speelt in Tilburg echter weer als linksback, waardoor er een plekje vrijkomt voor Moisander en Nicolai Boilesen doorschuift naar de bank. Van der Hoorn behoudt zijn basisplek omdat Joël Veltman nog altijd geblesseerd is.

Schöne speelde de laatste weken als spits, maar De Boer was niet tevreden over hoe de Deen dat invulde en zette hem daarom op de bank tegen Legia, ten gunste van Arek Milik. De Pool werd in het duel met zijn landgenoten de matchwinner en mag dan ook blijven staan. Schöne wordt ingezet als linksbuiten, wat ten koste gaat van Ricardo Kishna. Hij start als reserve.

Wat betreft het middenveld golden Davy Klaassen en Thulani Serero als een twijfelgeval bij Ajax. De Zuid-Afrikaan begint in Tilburg op de bank, Klaassen is wel fit genoeg voor een basisplek. Hij vormt een linie met Daley Sinkgraven, nog invaller tegen Legia, en Riechedly Bazoer.

Opstellingen
Willem II: Lamprou; Van der Struijk, Heerkens, Peters, Dijks; Pluim, Messaoud, S. Wuytens; Cabral, Armenteros, Sahar
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Van der Hoorn, Moisander, Viergever; Bazoer, Klaassen, Sinkgraven; El Ghazi, Milik, Schöne

Reacties

Ajax

gerelateerd