Van de Looi geeft strijd om play-offs niet op

22 februari 2015, 15:41

Met een 3-1 nederlaag bij SC Heerenveen raakte FC Groningen zondag verder achterop in de strijd om de play-offs om Europees voetbal. Erwin van de Looi, coach van de equipe uit de Martinistad, geeft de strijd echter nog niet op.

"Het is altijd vervelend om te verliezen, zeker hier in Heerenveen", aldus Van de Looi na afloop bij FOX Sports. "Maar als je de wedstrijd bekijkt, dan zijn wij denk ik niet de onderliggende partij geweest. Volgende week gaan wij weer keihard aan de bak. We moeten doorgaan met de manier waarop we gespeeld hebben, want die was gewoon prima. Alleen moet je jezelf wel belonen. Als je in deze competitie een paar keer achter elkaar wint, dan sta je er ook weer bij. We moeten nu terugkomen van een achterstand, maar we geven zeker niet op."

"Heerenveen was absoluut niet beter", vervolgde Van de Looi. "Maar het verhaal is doelpunten maken en ze ook niet te makkelijk tegen krijgen. En dat was het grote verschil tussen beide ploegen. Voor rust vond ik ons de bovenliggende partij en kregen we ook de betere kansen, maar scoorde Heerenveen eigenlijk uit het niets de 1-0, na een foutje van ons. Dan moet je hard werken om 1-1 te maken. Dat doen we ook, maar geven daarna uit een corner weer een goal weg en moeten we er weer achteraan."

Doordat Marten de Roon in de slotfase zijn tweede gele kaart kreeg, had Groningen enige tijd een man meer. Van de Looi: "Dan ga je alles of niets spelen en is er een momentje waarbij we wellicht een penalty hadden moeten hebben. Dat was er eerder ook al, met een bal op de arm van Van Aken. Dus het zat ons niet mee. Maar goed, je kan zeggen dat het tegen zat. Aan de andere kant gaat het ook om effectiviteit en daarin was Heerenveen beter dan wij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen