Willem II ontneemt Ajax laatste sprankje hoop op titel

22 februari 2015, 16:28   Bijgewerkt: 22 februari 2015, 17:55

Ajax heeft zondagmiddag in Tilburg het laatste sprankje hoop op de titel zien vervliegen. In het Koning Willem II Stadion hield de thuisploeg de Amsterdammers verdiend op een gelijkspel: 1-1. Arkadiusz Milik opende de score voor Ajax en Ali Messaoud scoorde voor Willem II. Door de remise is de achterstand van de Amsterdammers op koploper PSV opgelopen tot een gapend gat van veertien punten. Volgende week staat voor Ajax de topper in Eindhoven op het programma.

Ajax zag de titelkansen na de winterstop steeds verder slinken, maar de laatste weken was de stijgende lijn weer ingezet. Met enig fortuin wonnen de Amsterdammers in de competitie twee keer en ook in Europa werd gezegevierd. Tegen Willem II liep Ajax vandaag echter opnieuw tegen een zeperd aan. Het puntje kwam de thuisploeg meer dan toe. Ajax speelde in een veel te laag tempo maar had desondanks het duel in de eerste helft kunnen beslissen. Dat lieten de bezoekers na, waardoor Willem II na rust op gelijke hoogte kon komen en zelfs nog een reuzenkans kreeg op de overwinning.

Willem II zat van begin af aan lekker in de wedstrijd maar het waren de bezoekers die de mogelijkheden kregen voor rust. Binnen vijf minuten raakte Anwar el Ghazi op aangeven van Ricardo van Rhijn de paal, de rebound werd vervolgens door Lasse Schöne hard langs de paal gejaagd. Jasper Cillessen had even daarvoor de enige echte mogelijkheid van Willem II uit de eerste helft, een prima schot van Ben Sahar, onschadelijk gemaakt.

Via El Ghazi had Ajax een minuut later direct orde op zaken kunnen stellen. Oog in oog met Lamprou bleef de aanvaller echter niet rustig en schoot hij de bal tegen de doelman aan. In een enerverend tweede bedrijf bleef het spannend en de bezoekers probeerden tien minuten voor tijd nog een slotoffensief te starten. Dat lukte echter niet en dé kans op de zege was juist voor de thuisploeg. Ondaan zette Armenteros vrij voor het doel maar de Zweedse spits spaarde Ajax door de bal onbegrijpelijk langs de verkeerde kant van de paal te plaatsen.