Inzaghi kan rustig slapen, AS Roma speelt weer gelijk

22 februari 2015, 17:22   Bijgewerkt: 22 februari 2015, 17:49

Filippo Inzaghi zit weer iets steviger in het zadel bij AC Milan. De geplaagde ploeg uit de modestad boekte zondag een 2-0 thuiszege op laagvlieger Cesena. Ondertussen speelde Feyenoord-opponent AS Roma nog maar eens gelijk, ditmaal tegen Hellas Verona (1-1). Rivaal Lazio was in het eigen Stadio Olimpico met 2-1 te sterk voor Palermo.

Volgens La Gazzetta dello Sport was het lot van Inzaghi als hoofdcoach van AC Milan verbonden aan de thuiswedstrijd van vanmiddag tegen Cesena. I Rossoneri hadden slechts drie van de laatste zestien duels in de Serie A in winst omgezet. Zou er nieuw puntenverlies volgen, dan was het naar verluidt gedaan met de opvolger van Clarence Seedorf in San Siro.

Dat leken de spelers van AC Milan zich ook te realiseren, want ze gingen goed van start. Al binnen één minuut joeg Andrea Poli de 1-0 tegen de touwen, maar het feest ging niet door vanwege buitenspel. Giacomo Bonaventura tekende na een kwart wedstrijd alsnog voor de openingstreffer. De Italiaan passeerde Cesena-keeper Nicolas Leali met een laag, krachtig schot vanaf de rand van het penaltygebied. Bonaventura was na rust ook dicht bij de 2-0, maar ditmaal raakte zijn inzet de paal. In blessuretijd werd het alsnog 2-0 uit een - makkelijk gegeven - penalty. Deze werd benut door Giampaolo Pazzini. Eerder in de tweede helft was Milan nog aan de gelijkmaker ontsnapt, toen keeper Christian Abbiati fraai redde op een schot van Giuseppe De Feudis.

In Verona speelde AS Roma voor de zevende keer in tien Serie A-duels gelijk, deze keer tegen Hellas (1-1). Door een afstandsknal van Francesco Totti kwamen de Romeinen in de 26ste minuut nog wel op 0-1, maar nog voor de rust herstelde de thuisclub de balans. Bosko Jankovic scoorde uit een corner, waarbij zijn inzet van richting veranderd leek te worden. Adem Ljajic was het dichtst bij een nieuwe voorsprong voor Roma, zijn vrije trap raakte de lat. AS Roma heeft nu negen punten achterstand op koploper Juventus, dat Atalanta vrijdag met 2-1 versloeg. Donderdag gaan i Giallorossi op visite bij Feyenoord voor de return van de tweede ronde van de Europa League. De heenwedstrijd in Rome eindigde deze week in 1-1.

Met Stefan de Vrij in de basis en Edson Braafheid op de bank kwam Lazio thuis tegen Palermo terug van een 0-1 achterstand tot een 2-1 zege. Ster in wording Paulo Dybala bracht de promovendus in de 26ste minuut aan de leiding, Stefano Mauri en Antonio Candreva voorkwamen puntenverlies voor Lazio. Palermo eindigde de ontmoeting met tien man; voormalig NEC-speler Edgar Barreto incasseerde in de 94ste minuut zijn tweede gele kaart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen