'Spookgoal' in Eindhoven: "Je kan alleen maar hopen"

22 februari 2015, 17:51

Als de wedstrijd tussen PSV en FC Dordrecht in de Rotterdamse Kuip afgewerkt was, had Sean Klaiber een doelpunt achter zijn naam gekregen en was het duel mogelijk anders gelopen. De speler van FC Dordrecht raakte, bij een stand van 2-0 voor PSV, met een schot de onderkant van de lat. De bal ging in zijn geheel over de lijn en stuiterde terug het veld in, maar de arbitrage kende geen doelpunt toe.

In de Kuip had zoiets niet kunnen gebeuren, dat stadion is uitgerust met doellijntechnologie. Het Philips Stadion niet en dus bleven Klaiber en FC Dordrecht met lege handen. "Ik hoop dat die technologie in ieder stadion ingevoerd wordt", zegt Klaiber, de hoofdrolspeler, in gesprek met onder meer FCUpdate.nl. "Je kan nu alleen hopen dat de scheidsrechter een doelpunt geeft, maar dat gebeurde niet." De eerlijkheid gebiedt Klabier te zeggen dat hij zelf niet zeker wist of hij gescoord had. "Ik hoopte het en voor mijn gevoel zat de bal erin, maar vanuit mijn positie kon ik dat niet zien. Pas op tv-beelden zag ik later dat de bal over de lijn geweest was. Of ik de scheidsrechter al hierover gesproken heb? Nee, maar ik ga hem zo nog wel even opzoeken", lacht hij.

PSV kwam bij dit incident dus goed weg, maar eerder in de wedstrijd had juist de thuisploeg pech bij een arbitrale dwaling. De doorgebroken Memphis Depay werd neergehaald door doelman Kurto, waardoor een penalty en een rode kaart op zijn plaats waren. In plaats daarvan kreeg FC Dordrecht een vrije trap, omdat Depay buitenspel gegeven werd. Onterecht, zo bleek. "Ik hoorde later dat het geen buitenspel was", reageert Depay. "Het was een keuze van de scheidsrechter om buitenspel te geven, daar hebben wij verder geen invloed op."

"Later in de wedstrijd maakte de scheidsrechter weer een keuze, toen in ons voordeel", verwijst Depay naar het niet-toegekende doelpunt van Klaiber. "We hebben dus een keer geluk en een keer ongeluk gehad."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen