Ongelukkig Southampton verliest weer van Liverpool

22 februari 2015, 19:09   Bijgewerkt: 22 februari 2015, 19:19

Voor de tweede keer dit Premier League-seizoen heeft Southampton verloren van Liverpool. Waar de ploeg van Ronald Koeman in de eerste speelronde nog met 2-1 verloor van The Reds, moest het vandaag (zondag) een 0-2 nederlaag slikken. De formatie van Koeman was de bovenliggende partij, maar had geen geluk met de arbitrage. In de eerste helft hadden The Saints tot tweemaal toe een penalty kunnen krijgen, maar Kevin Friend wilde van niets weten.

Koeman had in de topwedstrijd een basisplaats ingeruimd voor Filip Djuricic. De oud-speler van sc Heerenveen liet zich behoorlijk gelden en was al binnen de minuut betrokken bij het eerste discutabele moment van de wedstrijd. Hij ging al na zeventien seconden neer in het strafschopgebied van Liverpool, maar Friend gaf geen penalty. Dat deed hij even later ook niet, toen Djuricic werd neergemaaid door Joe Allen.

Waar Southampton pech had, zat het Liverpool mee. De bezoekers kwamen al na drie minuten op voorsprong, door een wonderschoon doelpunt van Philippe Coutinho. De Braziliaan pegelde van afstand heerlijk raak. Koeman en consorten hadden op basis van het veldspel meer verdiend in de eerste helft, maar mochten niet klagen toen Raheem Sterling na een halfuur naar de grond ging in het strafschopgebied. Hij werd door José Fonte duidelijk onderuit gehaald, maar ook dit incident was volgens Friend geen penalty waard.

Southampton ging in het tweede bedrijf op jacht naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet. Toen Raheem Sterling in de 73ste minuut de 0-2 produceerde, was duidelijk dat de bezoekers de drie punten konden bijschrijven. Dusan Tadic werd door Koeman daarna nog ingebracht voor Djuricic, maar ook hij kon een nederlaag niet voorkomen.

Southampton is door de nederlaag gezakt naar de vijfde positie. Liverpool staat daar nu één punt achter.