Liverpool nadert top drie: "Dit was gigantische stap"

23 februari 2015, 08:18

De eerste maanden van het seizoen verliepen dramatisch voor Liverpool, maar de laatste weken draait de ploeg als een trein. Uit de laatste negen wedstrijden pakte de vice-kampioen maar liefst 23 punten, als enige Engelse club is het in 2015 nog zonder nederlaag. Zondag werd Southampton met 0-2 verslagen.

Door de zege op Southampton heeft Liverpool aansluiting gevonden met de teams die strijden om de derde plaats, en daarmee een Champions League-ticket. De achterstand op nummer drie Arsenal bedraagt nog maar drie punten, heeft ook Liverpool-manager Brendan Rodgers gezien. "Als we gelijk zouden spelen tegen Southampton, hadden we nog voldoende wedstrijden gehad om onze achterstand goed te maken. Maar deze overwinning is een gigantische stap in de juiste richting", zegt de succesvolle manager bij BBC Sport.

Liverpool won met 0-2 in Southampton, door doelpunten van Coutinho en Sterling. "We hebben nu uit en thuis van Southampton gewonnen, dat zegt wel iets over onze kracht", vindt Rodgers. "Ik vond dat we aan de bal nog wat beter hadden kunnen spelen, maar al met al ben ik zeer tevreden over deze prestatie in dit duel."

Alles is nu nog mogelijk voor Liverpool, weet Rodgers. "Het enige waar ik nu van baal, is dat we de boel tot eind november niet echt op de rit kregen. Nu staan we op drie punten van plek drie, dat is geweldig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen