Dordt geeft niet op: "Komen nog bepalende wedstrijden"

23 februari 2015, 09:24

Het hele seizoen al vecht FC Dordrecht, misschien wel tegen beter weten in, tegen degradatie. In een poging om tot betere resultaten te komen besloot de clubleiding donderdag om coach Ernie Brandts te ontslaan, maar de situatie is er sindsdien niet beter op geworden. Zelf verloor FC Dordrecht met 3-0 bij koploper PSV, concurrent NAC Breda pakte drie punten in de wedstrijd tegen SC Cambuur (2-1).

Door deze resultaten is de achterstand van FC Dordrecht op de zeventiende plaats opgelopen tot zes punten. Om rechtstreekse degradatie te ontlopen moet de club dus nog minimaal twee keer winnen en bovendien hopen dat NAC Breda weinig punten meer pakt. Twee keer winnen zal al een hele klus worden, want in de voorgaande 24 duels van dit seizoen trokken de Schapenkoppen slechts twee keer aan het langste eind.

Het feit dat NAC Breda mede door winterse versterkingen het lek boven gekregen heeft en afgelopen vrijdag voor het eerst sinds lange tijd weer eens won, deert Klaiber niet. Hij kijkt niet naar de concurrentie, geeft hij aan. "Natuurlijk is het voor ons beter als NAC Breda verliest, maar daar hebben we geen invloed op. Als NAC wint, moet dat voor ons een extra motivatie zijn om ook te winnen. We moeten zelf onze punten zien te pakken."

Dat moet gebeuren met Gérard de Nooijer op de bank, hij neemt op interim-basis de taken van de ontslagen Ernie Brandts over. Omdat De Nooijer zijn trainerspapieren niet heeft, mag de Zeeuw maximaal vier weken op de bank zitten. Daarna moet er weer een nieuwe coach komen en dus lijkt het de komende periode nog wel even onrustig te blijven in Dordrecht. "Ach, er is al genoeg gebeurd en gepraat", vindt Klaiber. "Wij hebben het afgesloten, invloed op ons spel heeft het niet. Op het veld denkt niemand aan het ontslag van een trainer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen