Oliedomme rode kaart Mertens deert Napoli niet

23 februari 2015, 20:57   Bijgewerkt: 23 februari 2015, 21:27

Napoli heeft haar derde plaats in de Serie A maandagavond verstevigd. De Partenopei boekten in eigen huis een comfortabele 2-0 overwinning op Sassuolo. Dankzij de zege is het gat met nummer twee AS Roma verkleind tot drie punten. Een smetje op de Napolitaanse drie punten is een rode kaart voor Dries Mertens.

De ploeg van coach Rafael Benitez werd in het zadel geholpen voor het eigen publiek. Binnen twintig minuten spelen moest Sassuolo namelijk al twee keer wisselen, door blessures van Luca Antei en Paolo Cannavaro. Bij laatstgenoemde was het wel mooi om te zien dat hij een ovatie kreeg van de Napoli-aanhang. De verdediger speelde jarenlang in het Stadio San Paolo.

Na een eerste helft die het aanzien niet echt waard was, brak Duván Zapata na ruim een uur spelen de ban namens Napoli. De lange en stevige Colombiaan zag zijn eerste schot gesmoord worden, maar scoorde in tweede instantie op wilskracht met een harde schuiver. Zapata was even later de aangever bij de 2-0 van Marek Hamsik, die fraai binnenschoot.

Dries Mertens kwam vlak voor de 2-0 van Hamsik als invaller binnen de lijnen, maar moest vlak na het doelpunt van de Slowaak alweer douchen. De oud-speler van AGOVV Apeldoorn, FC Utrecht en PSV kreeg terecht een rode kaart, voor een harde sliding van achteren, vol op de enkels van een tegenstander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen