Juventus-directeur stapt op

Ger
14 mei 2006, 19:13

Luciano Moggi heeft zondag ontslag genomen als algemeen directeur van Juventus. Moggi is in opspraak geraakt door onder meer afgeluisterde telefoongesprekken waarin hij scheidsrechters probeerde te regelen voor de landskampioen uit Turijn. Dat was aanleiding voor een grootscheeps onderzoek naar allerlei malversaties in het Italiaans voetbal.

Moggi zei zijn besluit te hebben genomen om zichzelf te kunnen verdedigen in deze geruchtmakende zaak. "Vanaf maandag heb ik geen managementfunctie meer bij Juventus, maar met ingang van zondagavond is de voetbalwereld niet langer mijn wereld", zei Moggi geëmotioneerd, nadat zijn club voor de tweede keer op rij kampioen was geworden. "Vanaf nu ga ik me helemaal richten op mijn verdediging tegen al het schandelijks dat over me is gezegd."

Moggi las op tv alleen een verklaring voor en wilde geen vragen beantwoorden. "Dat doe ik liever niet en ik heb er momenteel ook de kracht niet voor. Heb daarvoor alstublieft begrip. Ik mis daarvoor de bezieling. Die hebben ze kapot gemaakt."

Moggi geldt als een van de invloedrijkste officials in het Italiaans voetbal. Hij is sinds 1994 in dienst bij Juventus. Zijn zoon Alessandro leidt het makelaarsbedrijf GEA, dat de belangen behartigt van bijna tweehonderd spelers en coaches.

Moggi moet zich maandag bij justitie melden om te worden ondervraagd over de gewraakte telefoontaps en de rol van GEA in deze affaire, waarbij inmiddels al 41 mensen - scheidsrechters, spelers en officials - op de een of andere manier zijn betrokken. Het bestuur van Juventus en de leiding van de Italiaanse voetbalbond zijn erdoor opgestapt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen