Koch vecht tegen degradatie: "Goed om dit mee te maken"

28 februari 2015 – Voor het eerst in zijn carrière verkeert Menno Koch met zijn team niet in de hogere regionen van een competitie. De huurling van PSV is uitgeleend aan NAC Breda, waarmee hij dit seizoen tegen degradatie vecht. "Bij PSV heb ik in alle elftallen eigenlijk altijd om de prijzen gespeeld. Dan is het voor een jonge speler als ik echt goed om dit eens mee te maken."

Koch werd in de winterstop verhuurd aan NAC en leert veel in Breda, zo zegt hij tegen Voetbal International. "De druk bij NAC is heel anders dan ik eerder ervaren heb. Hier móéten we punten pakken", zegt Koch, die ondanks de lage notering van NAC geen spijt heeft van zijn overstap. "Ik ben hartstikke blij met de kans die ik hier krijg."

De Brabanders kregen deze week goed nieuws uit Zeist. De club wordt door de KNVB namelijk niet met puntenaftrek gestraft voor het onreglementair opstellen van Milos Zukanovic. "Dat nieuws kwam als een hele opluchting", vertelt Koch. "Als we een paar punten kwijt waren geraakt, was het ontlopen van de nacompetitie een kansloze zaak geworden."

Vandaag (zaterdag) staat de uitwedstrijd tegen FC Twente op het menu. Die week daarna moet NAC naar De Kuip. "Wij kunnen het topploegen ook moeilijk maken", denkt Koch. "In ons spel zit al een tijd een stijgende lijn. Verdedigend staat het behoorlijk en aanvallend gaat het ook steeds beter. Ook tegen FC Twente gaan we voor de zege."

Eredivisie

gerelateerd