Gretig Vitesse haalt Zwolle in na vermakelijke zege

28 februari 2015, 20:38   Bijgewerkt: 28 februari 2015, 20:48

Vitesse heeft de punten overtuigend thuis gehouden tegen PEC Zwolle. Ondanks de kleine marge was de thuisploeg duidelijk sterker in het Gelredome. Uiteindelijk werd het 2-1 dankzij goals van Bertrand Traoré en Davy Pröpper. 

Als je kijkt naar de stand op de ranglijst zou de ploeg van Ron Jans op voorhand licht favoriet zijn. De Zwollenaren beleven een fantastisch seizoen, terwijl vorig jaar (plek 11 en bekerwinst) al verrassend positief eindigde. PEC stond voorafgaand aan het duel vijfde met twee punten voorsprong op Vitesse. Maar de laatste weken is het een ander beeld: de Blauwvingers verloren hun laatste drie competitiewedstrijden en de thuisploeg lijkt juist een stijgende lijn te hebben gevonden. Het aanvallende combinatiespel wordt eindelijk 'beloond', iets wat Peter Bosz telkens maar moest herhalen na de zoveelste tegenvaller. Vitesse verkeert de laatste tijd in bloedvorm.

Vitesse liet zich echter totaal niet van de wijs brengen. Er werd gecombineerd, veel gestreden en wanneer er ruimte lag kwam er meteen een slimme dieptepass. Hoogtepunt was de bal van Zakaria Labyad, die 'm van grote afstand perféct klaarlegde voor Bertrand Traoré. Beiden hadden overigens de gelijkmaker op de schoen, maar ze kregen de bal niet achter doelman Warner Hahn. Totdat spits Traoré weer eens van zich liet horen in Arnhem. Na ruim een halfuur kreeg PEC een hoge bal niet goed weggewerkt. Uiteindelijk was het Denys Oliinyk die de bal wist te verlengen via het hoofd, waarna de smaakmaker uit Burkina Faso oplettend reageerde. Traoré knalde overtuigend raak en zette Vitesse verdiend op gelijke hoogte: 1-1.

Ondanks het feit dat de Arnhemmers kansen genoeg hadden om de wedstrijd op slot te gooien, waren twee goals genoeg voor de overwinning. De thuisploeg speelde als een echt team en was veel gretiger dan de bezoekers. Dankzij de zege staat Vitesse nu vijfde, met één punt voorsprong op PEC Zwolle.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen