Jans: "Vitesse was in zoveel dingen beter dan wij"

1 maart 2015, 01:39

PEC Zwolle kwam zaterdag in de uitwedstrijd tegen Vitesse al snel op voorsprong, maar ging uiteindelijk toch met 2-1 onderuit. Terecht, stelde coach Ron Jans van de bekerhouder na afloop.

"Ik denk dat Vitesse in zoveel dingen beter was dan wij, dat we goed wegkomen met 2-1", zei Jans bij FOX Sports. PEC Zwolle verloor in Arnhem voor de vierde keer op rij, terwijl Vitesse voor de zesde opeenvolgende maal als winnaar van het veld stapte. Jans merkte het verschil in vertrouwen bij beide ploegen. "Zij waren bijvoorbeeld in de duels beter dan wij. Als je kijkt naar hoe vaak zij op doel hebben geschoten en wij, dan was het verschil groter dan 2-1."

"We begonnen nog heerlijk, in de eerste tien minuten. Zo wilden we het ook. Vitesse vast zetten en druk zetten, dat ging goed", vervolgde Jans. "Maar daarna was het helemaal weg en gingen we achteruit lopen, leverden we de bal snel in en kwamen we er niet meer doorheen."

"Wat dit verlies zegt met het oog op de play-offs? Als je kijkt naar de stand, dan zijn onze kansen nog heel reëel, want we staan zesde. Maar als je onze laatste serie ziet, dan zeg je: 'oppassen dat je niet verder terugvalt'. Maar zo zit ik niet in elkaar. We gaan er alles aan doen om het volgende week om te buigen tegen Cambuur. Sterkte? Zo erg is het nou ook weer niet, maar vier keer op rij verliezen is niet leuk", besloot Jans.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen