Jong Twente uit Jupiler League, vrouwenvoetbal in stichting

Ger
4 maart 2015, 08:22

De financiële ingrepen bij FC Twente hebben gevolgen voor de beloftenploeg en het vrouwenvoetbal. Jong FC Twente komt komend seizoen niet meer uit in de Jupiler League. Daarnaast zal het eerste vrouwenteam in een stichting buiten de club worden geplaatst.

FC Twente moet de broekriem de komende periode fors aantrekken. De KNVB heeft in de competitie drie punten van de club afgetrokken omdat de zaken in de Grolsch Veste financieel nog steeds niet op orde zijn. De situatie voor Jong FC Twente verandert komend seizoen. "De beloften komen niet meer uit in de Jupiler League, maar in de reguliere beloftencompetitie. Niet alleen ontlasten we het veld hiermee, het levert ook een kostenbesparing op", licht financieel bestuurder Gerald van den Belt toe.

Het eerste vrouwenelftal van FC Twente zal ondergebracht worden in een aparte stichting. De andere vrouwenteams verdwijnen in principe. In totaal bestaat de vrouwentak van FC Twente uit vijf ploegen. "De kosten willen we voor FC Twente tot een minimum beperken. Wat de gevolgen hiervan zijn voor de invulling en organisatie van het vrouwenvoetbal zal de komende tijd duidelijk worden", aldus Van den Belt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen