Roma beboet voor vertraging, 'provocerende' Ljajic vrijuit

4 maart 2015, 18:09

De UEFA deed de afgelopen week onderzoek naar de gebeurtenissen van vorige week donderdag in de Europa League-wedstrijd van Feyenoord tegen AS Roma (1-2 verlies). Niet alleen de Rotterdammers, maar ook de Romeinen hingen een straf boven het hoofd. Dat gold in het bijzonder voor Adem Ljajic, maar de aanvaller gaat vrijuit.

Ljajic maakte de 0-1 in De Kuip en de Serviër vierde dat nogal uitbundig. Hij stookte daarmee de fans van Feyenoord op. De UEFA onderzocht of de aanvaller van Roma te provocerend gejuicht zou hebben, maar is van mening dat dit niet echt het geval is. Ljajic heeft wel een waarschuwing gekregen, maar is niet beboet. Roma heeft wel een geldboete van 10.000 euro gekregen, omdat de Italianen ervoor zorgden dat er iets later afgetrapt werd dan gepland.

Feyenoord wordt aangeklaagd voor het gooien van vuurwerk en aanstekers, een onvoldoende wedstrijdorganisatie en het racistisch bejegenen (het gooien van een opblaasbare banaan) van Roma-aanvaller Gervinho. De uitkomsten van het onderzoek naar Feyenoord volgen op 19 maart.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen