Barça met speels gemak naar Copa del Rey-finale

4 maart 2015, 21:54   Bijgewerkt: 4 maart 2015, 22:01

De eerste finalist van de Copa del Rey, het bekertoernooi van Spanje, is bekend. FC Barcelona bemachtigde woensdagavond op routine een ticket voor de eindstrijd, waarin Espanyol of Athletic de Bilbao de tegenstander is. De Catalanen hadden de eerste ontmoeting met Villarreal in Camp Nou al met 3-1 gewonnen en zegevierden in de return in El Madrigal met 1-3. Zodoende was het een makkie voor de ploeg van coach Luis Enrique.

Ondanks de uitstekende uitgangspositie opteerde Luis Enrique voor een zeer sterke startopstelling. De Catalaanse voorhoede bestond uit Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez en dit supertrio liet zich meteen zien. Na slechts drie minuten spelen vond Suarez Messi, die de bal op zijn beurt op weergaloze wijze naar Neymar speelde. Een subtiel lobje betekende de 0-1. Hoewel Jonathan dos Santos met een doelpunt tegen zijn oude club het nog een beetje spannend maakte, bleek het bereiken van de finale voor Barça een koud kunstje.

Een rode kaart voor Villarreal-speler Tomás Pina Isla - de middenvelder schopte Neymar van achteren neer - leidde de zege voor Barcelona in. Het is de veertiende opeenvolgende wedstrijd die Barça wint, met een rode kaart voor de tegenstander. Suarez maakte er 1-2 van, Neymar zorgde met een fraaie kopbal voor de 1-3. Een smetje op de bekeroverwinning is een enkelblessure van Sergio Busquets. Hij werd per brancard van het veld gedragen en dat zag er niet goed uit.

De finale van de 111de editie van de Copa del Rey wordt op 7 juni afgewerkt. Het is nog niet bekend welk stadion het decor zal zijn voor de eindstrijd. Waarschijnlijk wordt dit het Estadio Santiago Bernabéu (Real Madrid) of San Mamés (Athletic de Bilbao).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen