Luijckx: "Champions League is waar we naartoe willen"

5 maart 2015, 09:35

Kees Luijckx debuteerde woensdagavond het shirt van Videoton, zijn nieuwe club uit Hongarije. De verdediger, die deze winter nog op trainingskamp ging met NAC Breda, hoopt met zijn nieuwe werkgever de stap naar de Champions League te zetten. "Dat is waar we op termijn naartoe willen", zegt hij.

De verdediger verdedigt met zijn club een voorsprong van zes punten op de nummer twee van de competitie. "Het is een mooie voorsprong, maar de strijd is nog niet beslist", zegt hij tegen Voetbal International. "Afgelopen weekend verloren we ook ineens punten. Die Champions League is inderdaad waar ze op termijn naartoe willen. Wat Ludogorets dit jaar deed, misschien lukt dat ons hier volgend seizoen ook."

Hij ging in januari op proef mee met zijn oude club NAC naar Spanje. "Daarna ben ik op proef geweest bij Birmingham City, waar ze uiteindelijk toch voor zo'n robuuste Engelse verdediger kozen. Bij NAC kon ik op amateurbasis terugkeren. En daar ging het in mijn laatste jaren toch al steeds iets minder. Toen kwam Videoton. Ik hoorde goede verhalen, had geen enkele twijfel. Aan alles merk je dat dit een topclub is."

De oud-speler van AZ degradeerde afgelopen seizoen met Roda JC uit de Eredivisie. Hij ziet parallellen met het Roda van vorig jaar en het NAC van nu. "Roda had een selectie waarmee je absoluut niet hoefde te degraderen. En ook NAC kan nu een goeie ploeg opstellen en staat te veel laag. Ik vind het in elk geval heel verstandig dat er met Robert Maaskant een ervaren trainer voor de groep staat. Ik zie het team de laatste weken ook weer wat beter spelen, maar het wordt zwaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen