Rutten wil 'Berlijnse Muur' met frisheid doorbreken

6 maart 2015, 14:38

Het is geen uitgemaakte zaak dat Feyenoord zich dit seizoen van Europees voetbal weet te verzekeren. De Rotterdammers staan momenteel op plaats vier in de Eredivisie, wat niet genoeg is voor rechtstreekse plaatsing voor de Europa League. Feyenoord moet minimaal derde worden om volgend jaar zonder het spelen van play-offs Europa in te kunnen. "Dat is deze grote club aan haar stand verplicht."

Feyenoord kan zich niet veel averij meer permitteren, aangezien het door de doelpuntloze remise bij FC Utrecht op de ranglijst gepasseerd is door AZ. Komende zondag spelen de Rotterdammers in de eigen Kuip tegen NAC Breda. "Dit team heeft bewezen over heel veel veerkracht te beschikken. Eerder dit seizoen hebben we een heel goede fase gekend, alleen kregen we door de Europese campagne ook te maken met een volle agenda. Dan kan het altijd gebeuren dat je een keer struikelt", stelt coach Fred Rutten op Feyenoord.nl.

"Als ik ons deze week zie trainen, zie ik dat de frisheid helemaal terug is. We kunnen er weer tegenaan", weet de coach van Feyenoord. Hij hoopt dat dit zondag te zien zal zijn tegen NAC. "Zij komen niet naar Rotterdam om het ons makkelijk te maken en zullen waarschijnlijk een soort Berlijnse Muur optrekken. Wij zullen daarvoor een oplossing moeten vinden en aan de andere kant waakzaam moeten blijven, want met Demy de Zeeuw hebben ze iemand die anderen in stelling kan brengen. Mede daardoor scoort NAC weer en pakt het de laatste weken punten", aldus Rutten, die na het seizoen bij Feyenoord vertrekt.

Het is nog niet duidelijk of Rutten kan beschikken over Miquel Nelom, die met liesklachten kampt. Daar krijgt de oefenmeester zaterdag uitsluitsel over. Luke Wilkshire en Colin Kazim-Richards zijn in ieder geval niet inzetbaar wegens hamstringproblemen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen