Roda JC is tweede plaats kwijt na gelijkspel

8 maart 2015, 20:27

Roda JC Kerkrade zal nog hard moeten werken, wil het tweede worden in de Jupiler League. De formatie van coach René Trost kwam zondag, een week na de 3-0 nederlaag bij koploper NEC, niet verder dan een 1-1 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap.

Hierdoor is Roda JC de tweede plaats in het klassement kwijt aan FC Eindhoven. De Brabanders wonnen zaterdag al met 3-1 van FC Volendam. Het verschil tussen Roda JC en Eindhoven bedraagt één punt, 56 om 55. De tweede plek betekent een gunstigere loting voor de play-offs om promotie/degradatie. NEC gaat met 71 punten onbedreigd aan kop en brengt maandag bovendien nog een bezoek aan Jong FC Twente.

Roda JC begon nog wel goed aan de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Na voorbereidend werk van Mitchel Paulissen opende Tom van Hyfte in de elfde minuut de score. Karim Tarfi bepaalde acht minuten na de pauze de eindstand op 1-1. De bal ging via de paal en Roda-keeper Bram Verbist in het doel.

In het rechterrijtje boekte Achilles '29 na acht speelrondes weer eens een zege. Op het eigen Sportpark De Heikant in Groesbeek werd FC Den Bosch met 2-1 verslagen, door goals van Mehmet Dingil en Twan Smits. Barry Maguire deed in de slotfase uit een penalty iets terug namens de bezoekers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen