Onherkenbaar AZ flink onderuit: "Collectief falen"

8 maart 2015, 20:27

AZ is, vooral de laatste maanden, uitstekend op dreef in de Eredivisie. Zondagmiddag gingen de Alkmaarders echter kansloos onderuit bij FC Utrecht. Er werd met een tennisscore (6-2) verloren in de Domstad. Coach John van den Brom, die zijn gehele voorhoede wisselde in de rust, sprak na afloop van het duel van een 'collectief falen'.

"Als AZ zijnde hebben we een heel vervelende middag gehad", zegt Van den Brom op de clubwebsite over de kansloze nederlaag in Utrecht. "We zijn als team zo ontzettend slecht aan de wedstrijd begonnen, het was een collectief falen van wedstrijdinstelling. Daar heeft Utrecht geweldig gebruik van gemaakt. We hebben onze spelers daar van tevoren op gewezen, maar we hebben er niet het juiste recept tegenover gesteld."

Aanvoerder Nemanja Gudelj is het roerend met zijn coach eens. "Het is moeilijk te omschrijven wat er allemaal fout ging. FC Utrecht begon veel scherper. Wij kwamen de afspraken die we voor de wedstrijd hadden gemaakt niet na. Als je op deze manier begint, verlies je elke wedstrijd", bromt de AZ-captain, die door zijn vijfde gele kaart van het seizoen geschorst is. "Het was dom van mij. Ik kwam iets te laat. Ik zei nog tegen de scheidsrechter dat het mijn eerste overtreding was, maar dat mocht niet baten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen