Vink gebruikt doellijntechnologie: "Scheelt hoop gezeik"

8 maart 2015, 21:47   Bijgewerkt: 8 maart 2015, 23:04

Lex Immers maakte zondag de openingstreffer voor Feyenoord, in het met 3-0 gewonnen thuisduel met NAC Breda. De kopbal van de middenvelder werd vlak achter de lijn weggehaald door Ruben Ligeon. Aangezien de situatie op het blote oog lastig te beoordelen was, kon het HawkEye-systeem uitsluitsel geven. Scheidsrechter Pieter Vink zag op zijn horloge dat het een doelpunt was en is daardoor de eerste arbiter in de Eredivisie die een treffer goedkeurde door het technische hulpmiddel.

"Het is erg prettig om het aan te kunnen tonen en dat scheelt een hoop gezeik. Op mijn oude dag schrijf ik nog historie", zegt de bijna 48-jarige Vink tegen NU.nl over de doellijntechnologie. "Dat ding gaat trillen en dan hoor je een elektronische stem die 'goal, goal, goal' in je oor zegt. Ik weet dan zeker dat ik goed zit en dat is ook prettig voor de moraal. Zowel ik als mijn assistent had het niet gezien en op basis van twijfel kan ik geen goal goedkeuren. Dat is niet uit te leggen."

De KNVB wil stappen zetten op het gebied van moderne arbitrage. Naast het HawkEye-systeem pleit de bond voor een video-assistent die alle discutabele momenten kan beoordelen. De spelregelcommissie IFAB zag hier vooralsnog echter geen heil in. "Dat is erg jammer. Laten we die techniek gebruiken. Het gaat om zoveel geld, zoveel belangen en zoveel agressie", aldus Vink.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen