Napoli en Inter delen punten na interessant duel

8 maart 2015, 22:42   Bijgewerkt: 8 maart 2015, 23:05

Napoli en Internazionale hebben zondagavond allebei één punt overgehouden aan een enerverende krachtmeting in het Stadio San Paolo in Napels. De Napolitanen kwamen met 2-0 voor in het eigen stadion, maar lieten de Milanese opponent langszij komen in de slotfase. Zodoende liet Napoli de kans liggen om op gelijke hoogte te komen met nummer twee AS Roma. De Partenopei staat nu nog twee punten achter op de Romeinen.

Ondanks het puntje in Napels dreigt het seizoen van Inter als een nachtkaars uit te gaan. De Nerazzurri hadden eigenlijk drie punten nodig om enigszins in de race te blijven voor een ticket voor Europees voetbal. De wisselvallige ploeg van coach Roberto Mancini boekte voor vorige week drie zeges op rij, maar staat na een nederlaag tegen Fiorentina (0-1) en het gelijke spel tegen Napoli nog zeven punten onder plaats zes, dat recht geeft op deelname aan de Europa League.

Hoewel Inter dus weinig aan het punt heeft, zal het niet klagen over dit resultaat. Napoli was verreweg de gevaarlijkste partij. In de eerste helft liet de thuisploeg het nog na om de trekker over te halen. Met name Gonzalo Higuaín hielp een aantal goede kansen om zeep. Hij schoot onder meer voor een leeg doel over, na een voorzet van Dries Mertens. De Belgische oud-PSV'er stond in de basis en kreeg voor de derde keer dit seizoen een gele kaart voor een schwalbe.

In de tweede helft toonde Napoli zich wel efficiënt. De uitblinkende Marek Hamsik (foto) vierde zijn vierde doelpunt van het seizoen, een keurige kopbal uit een voorzet van Henrique. Even later wist Higuaín ook het net te vinden. Een geweldige aanname en een fraai schot via de binnenkant van de paal betekende zijn dertiende treffer van het seizoen. Het was het 150ste competitiedoelpunt in zijn carrière (dertig voor Napoli, 107 voor Real Madrid en dertien voor River Plate).

Inter wist vanuit een schier onmogelijke positie toch een punt uit het vuur te slepen. Rodrigo Palacio maakte er vanuit de kluts 2-1 van, nadat Jonathan De Guzman voor Dries Mertens was gekomen in de 73ste minuut. In de slotfase werd Henrique, nog de aangever bij de 1-0 van Hamsik, de schlemiel bij Napoli. Hij beging een overtreding op Palacio en kreeg daarvoor niet allen een strafschop tegen, maar ook zijn tweede gele kaart. Met een geniale 'Panenka'-strafschop trok Mauro Icardi de stand gelijk: 2-2.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen