"Van Gaal gebruikt Falcao alsof hij uit de vierde divisie komt"

9 maart 2015, 10:10

In zijn wekelijks column in AD Sportwereld toont Willem van Hanegem zich kritisch over collega Louis van Gaal. De Kromme verbaast zich over de manier waarop de oud-bondscoach bezig is bij Manchester United. Hij vindt dat met name spits Radamel Falcao en assistent Ryan Giggs onvoldoende respect krijgen.

"Ik heb bij United dit seizoen nog niet één keer gehad dat ik de ploeg aardig vond spelen en de hand van Louis zag. Heel raar is dat ook niet, want hij loopt te rommelen met zijn opstelling. Volgens mij heeft Falcao bewezen dat hij een wereldspits is, maar hij wordt in Manchester gebruikt alsof hij van een club uit de vierde divisie komt. Soms mag hij vanaf het begin meedoen, soms mag hij invallen en soms zit hij zelfs op de tribune", schrijft hij.

"En zo zitten meer spelers blijkbaar niet lekker in hun vel. Di Maria was een belangrijke schakel bij Real en bij het WK de beste speler van Argentinië, maar bij United is hij nog niet in staat geweest om een bal over 25 meter naar een teamgenoot te spelen. Ik weet niet goed wat ik ervan moet vinden. Misschien heeft Louis bij alle teams waar hij heeft gezeten de nodige mazzel gehad en is dat bij United nog niet het geval geweest. Zoals United nu speelt, is het in ieder geval nog helemaal niet zeker dat het in de competitie bij de eerste vier gaat eindigen."

"Wat ik ook niet leuk vind om te zien, is hoe Van Gaal met zijn assistent Ryan Giggs omgaat. Louis heeft op de bank vaak meer aandacht voor die gozer die aan de andere kant van hem zit. We hebben het wel over Giggs. Louis heeft zelf bij Telstar, FC Antwerp en Sparta gespeeld, maar Giggs was als voetballer een héél grote meneer. Hij verdient veel respect", vindt de voormalig middenvelder van het Nederlands elftal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen