Over de grens: wat opviel in het buitenland

9 maart 2015, 15:43

Ten einde is het voetbalweekend in het buitenland nog niet helemaal, met de FA Cup-kraker Manchester United-Arsenal staat vanavond (maandag) nog een heerlijk toetje op het menu. Maar FCUpdate.nl blikt nu alvast terug op het voetbal buiten Nederland van de afgelopen dagen. Met natuurlijk aandacht voor de onverwoestbare Dirk Kuyt, de maker van het winnende doelpunt in de kraker Fenerbahçe-Galatasaray.

Koning van Istanbul

Al jaren wordt geroepen dat Dirk Kuyt zijn beste tijd wel gehad heeft. In Nederland werd vaak zelfs lacherig gedaan over de Katwijker, al veranderde dat compleet tijdens het WK in Brazilië. Ineens, eindelijk, kreeg Kuyt de waardering en het respect dat hij verdiende. Datzelfde valt hem ook al jaren in Turkije ten deel, waar hij een gewaardeerde kracht is bij landskampioen Fenerbahçe. Maar van gewaardeerde kracht werd Kuyt zondag ineens koning van Istanbul. Hij maakte het winnende doelpunt in de derby tegen koploper Galatasaray, een duel dat wel eens cruciaal kan zijn in de titelstrijd. Kuyt lijkt voorlopig als goede wijn: hoe ouder, hoe beter.

De ondermaatse voorhoede van Real

Totale euforie bij Aston Villa

Villa Park

Villa Park

Opnieuw vroeg rood voor Van Dijk

Anderhalve week geleden, in de Europa League-return tegen Inter, kreeg Virgil van Dijk na 36 minuten zijn tweede gele kaart. Duur, want Celtic verloor uiteindelijk met 1-0 en is zodoende uitgespeeld in Europa. "Ik voel me verschrikkelijk en moet hiervan leren", sprak hij na afloop. Een erg snelle leerling blijkt Van Dijk niet, want dit weekend ging het opnieuw mis. In de bekerwedstrijd tegen Dundee United moest de centrale verdediger al na elf minuten vertrekken, ditmaal na direct rood. Hij ging hard door op een tegenstander en in de chaos die ontstond misdroeg ook tegenstander Paul Paton zich, ook hij kreeg rood. Met tien tegen tien werd verder gespeeld, Celtic kwam niet verder dan 1-1. Opnieuw een leermomentje dus voor de 23-jarige Van Dijk.

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen