Feyenoord-debutant: "Gaat veel sneller dan verwacht"

9 maart 2015, 15:18

Een nieuwe naam mocht zondag tegen NAC Breda (3-0) meedoen bij Feyenoord. De 17-jarige Calvin Verdonk mocht als invaller voor Lucas Woudenberg voor het eerst meedoen met het eerste elftal. Dat kwam voor Verdonk zelf ook als een verrassing, hij dacht eigenlijk zaterdag met de A1 tegen PSV te gaan spelen.

Verdonk rekende er niet op dat hij dit seizoen al zou debuteren in de A-selectie, geeft hij toe op de site van de club. "Ook omdat ik nog niet zo lang meetrain met de selectie. Het gaat op dit moment allemaal veel sneller dan ik had gedacht. Daarom was ik vooraf ook best nerveus, maar alle zenuwen verdwenen direct na mijn eerste balcontact. Daarna kon ik echt genieten", zegt hij over zijn invalbeurt.

Tegen NAC Breda stond Verdonk in de slotfase achterin met Sven van Beek, Terence Kongolo en Rick Karsdorp, drie andere spelers uit de eigen jeugdopleiding. "Dat er zoveel zelf opgeleide jongens in het veld stonden, zegt iets over de jeugdopleiding van Feyenoord", vindt Verdonk. Hoe het nu verder gaat met de 17-jarige linkspoot, weet Verdonk niet. "Elke minuut die ik bij het eerste elftal kan maken, is mooi meegenomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen