Lazio overklast Fiorentina en neemt plek drie over

9 maart 2015, 20:59

Lazio Roma heeft maandagavond een belangrijke slag geslagen in de Serie A. De Biancocelesti maakten in het eigen Stadio Olimpico korte metten met Fiorentina, dat nergens te bekennen was in de Italiaanse hoofdstad: 4-0. Dankzij de belangrijke overwinning hebben de Romeinen het stokje van de nummer drie overgenomen van Napoli. Lazio heeft evenveel punten (46) als de Napolitanen, maar heeft een beter doelsaldo.

De confrontatie tussen Lazio en Fiorentina was omwille van twee redenen zeer interessant. De nummers vier en vijf van de Serie A stonden niet alleen één schamel puntje van elkaar af op de ranglijst, maar beide ploegen hebben ook twee smaakmakers in de gelederen rondlopen. Felipe Anderson is het hele seizoen al een revelatie bij Lazio, Mohamed Salah kwam in de winterstop naar Fiorentina en wist binnen korte tijd al veel indruk te maken voor de Florentijnse formatie. Salah kreeg in Rome geen ruimte om zich te laten zien, Felipe Anderson had een aantal fraaie flitsen bij Lazio, waar Stefan de Vrij (foto) de hele wedstrijd speelde.

Er stonden amper vijf minuten op de klok, toen Lazio al op voorsprong kwam. Lucas Biglia maakte een héérlijk doelpunt, de Argentijnse middenvelder nam een bal uit de lucht in één keer op de slof. Het was het startschot voor een Romeinse storm. Het regende kansen aan Lazio-zijde. Miroslav Klose kreeg de grootste, maar was te laconiek in de afronding. Fiorentina, waar slechts drie Italianen in de basis stonden, had weinig te vertellen. Biglia herhaalde zijn kunstje bij de openingstreffer bijna, maar zag zijn tweede geweldige uithaal via de vingertoppen van Neto op de paal belanden.

In de tweede helft liet Felipe Anderson zich zien. Na een goede versnelling werd hij neergehaald door Nenad Tomovic. De daaropvolgende penalty werd feilloos binnengeschoten door Antonio Candreva, maar de Italiaanse international was daarna niet al te slim. Hij trok zijn shirt uit, pakte geel en is daardoor geschorst voor de wedstrijd tegen Torino. De vleugelaanvaller brak vlak na zijn 2-0 door via de rechterflank en knalde op de vuisten van Neto. De rebound was wel besteed aan Klose, die er 3-0 van wist te maken. In de slotfase toonde de geroutineerde Duitser zich weer uiterst geslepen, toen hij wederom vanuit een rebound wist te scoren: 4-0. Het was zijn achtste van het seizoen.

Fiorentina blijft door de ruime nederlaag steken op plaats vijf, met evenveel punten (42) als Sampdoria. La Viola heeft echter een beter doelsaldo dan de club uit Genua.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen