Pogba redder van Juventus met laat doelpunt

9 maart 2015, 23:00   Bijgewerkt: 9 maart 2015, 23:07

Helemaal van harte ging het niet, maar Juventus heeft maandagavond wel drie punten bijgeschreven in de Serie A. Paul Pogba behoedde zijn werkgever voor puntenverlies in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Sassuolo. De Franse krachtpatser zette in de 82ste minuut de bevrijdende 1-0 op de borden. La Vecchia Signora staat nu elf punten los van nummer twee AS Roma.

De ploeg van coach Massimiliano Allegri had de uitgelezen mogelijkheid om het gat met Roma tot elf punten te vergroten, aangezien de nummer twee van Italië zondag met 0-0 gelijkspeelde tegen Chievo Verona. Juventus moest zichzelf echter wel even herpakken, aangezien het vorige week in de halve finale van de Coppa Italia met 1-2 verloor van Fiorentina. Het was de eerste thuisnederlaag sinds april 2013 (tegen Bayern München) en dat deed pijn. Zodoende liep de motor tegen Sassuolo niet echt op volle toeren.

Zonder de geblesseerde Gianluigi Buffon, Andrea Pirlo, Martin Caceres, Kwadwo Asamoah en Romulo was Juventus wel heer en meester in het eigen Juventus Stadium. Claudio Marchisio, Carlos Tevez, Alvaro Morata en Giorgio Chiellini verzuimden echter om een doelpunt te maken. Pogba speelde aanvankelijk een vrij anonieme rol, maar eiste in de slotfase een hoofdrol op. De middenvelder maakte uiteindelijk wel de winnende goal, met een droge knal vanaf de rand van de zestien meter.

Na de bevrijdende 1-0 bracht Allegri een verdediger voor aanvaller Tevez, om de zege veilig te stellen. Het betekende de terugkeer van Andrea Barzagli, die een tijdje buitenspel stond wegens een blessure aan zijn achilleshiel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen