Touré weet het zeker: "Emre Can nieuwe koning van Anfield"

10 maart 2015, 13:12

Zijn avontuur bij de Engelse club begon wat moeizaam, maar inmiddels is duidelijk dat Liverpool met Emre Can een goudhaantje in huis gehaald heeft. De 21-jarige Duitse Turk, in de zomer van 2014 voor twaalf miljoen euro overgekomen van Bayer Leverkusen, behoort al tot de beste spelers van de Premier League.

Teamgenoot Kolo Touré is vol lof over Can, die zijn opleiding genoot bij Eintracht Frankfurt en Bayern München. "Hij is een echte leider", zegt hij in The Mirror over de middenvelder. "Als je op het veld staat, zie je dat meteen aan zijn speelwijze. Hij straalt vertrouwen uit en geeft veel aanwijzigingen aan teamgenoten."

De 33-jarige Touré denkt dat Can een grote toekomt voor zich heeft. "Op dit moment is Jordan Henderson ook heel goed, maar voor mij bestaat er geen twijfel over dat deze jongen de nieuwe koning van Anfield Road wordt. Hij is een topspeler, iemand die het verschil kan maken. Een betere speler is er op dit moment niet."

Sinds de jaarwisseling miste Can geen minuut bij Liverpool, niet geheel toevallig zit de ploeg sindsdien in de lift. De formatie van Brendan Rodgers is Manchester United, dat vierde staat, tot op twee punten genaderd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen