Türüç: "Tijd om afscheid te nemen van Go Ahead"

11 maart 2015, 09:40

De selectie van Go Ahead Eagles lijkt komende zomer, ongeacht de afloop van het huidige seizoen, flink uitgedund te worden. Maar liefst dertien spelers lopen in juli uit contract in Deventer, terwijl er ook nog een veer huurlingen zullen terugkeren naar hun eigenlijke werkgever. Per slot van rekening opteert Deniz Türüç voor een vertrek uit de Adelaarshorst.

De 22-jarige Türüç staat tot de zomer van 2016 onder contract bij de Overijsselse club, maar wil het graag op een hoger niveau proberen. "Eerst wil ik er alles aan doen Go Ahead in de Eredivisie te houden, maar daarna is het, denk ik, tijd om afscheid te nemen", stelt de middenvelder in gesprek met Voetbal International. "Dat denkt de club ook. Logisch: als de club nog iets aan me wil verdienen, dan is dit het moment om te gaan. Ik ben ambitieus en toe aan een volgende uitdaging."

Naast veel spelers vertrekt ook trainer Foeke Booy uit Deventer. De keuzeheer stelt Türüç vaak op als buitenspeler. "Als het team mij daar nodig heeft, zal ik er spelen, maar het heeft niet mijn voorkeur. Ik ben een middenvelder die veel aan de bal moet komen. Dan speel ik in mijn kracht en kan ik mijn creativiteit kwijt. Dat gebeurt nu te weinig", aldus de sterkhouder van de Eagles, die nog niet weet hoe zijn toekomst eruitziet. "Het liefst maak ik eerst nog een stap in Nederland. Maar je weet hoe het werkt: als er een echt grote club uit Turkije komt, kun je daar ook moeilijk nee tegen zeggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen