Porto-coach Lopetegui: "Deze groep verdient succes"

11 maart 2015, 10:29

FC Porto was in de eerste ontmoeting met FC Basel al heer en meester, maar de Portugezen kwamen op Zwitserse bodem niet verder dan een 1-1 gelijkspel. In de return rekende de club van Bruno Martins Indi alsnog af met de kampioen van Zwitserland. Er werd in het eigen stadion overtuigend met 4-0 van Basel gewonnen.

Julen Lopetegui, de coach van Porto, is dolblij met de plaatsing van zijn ploeg voor de kwartfinale van de Champions League. "Het was niet eenvoudig, Basel was bezig aan een uitstekend seizoen. Deze groep heeft echter veel ambitie en verdient dit succes. We zijn zeer blij", aldus de oefenmeester van de Portugezen. "Ik ben zeer trots op de jongens, we waren verdedigend en aanvallend zeer sterk."

De trainer van Porto bracht Martins Indi al snel als invaller het veld in. De Oranje-international, in de zomer overgekomen van Feyenoord, verving de geblesseerde Danilo. "We verloren door het wegvallen van Danilo wat diepte op de flanken, maar we hebben het opgelost. We hopen dat het goed gaat met Danilo, hij kreeg zijn bewustzijn in ieder geval terug tijdens de weg naar het ziekenhuis. Het lijkt 'OK' te zijn. Deze zege is ook voor hem."

Op 20 maart wordt de loting voor de volgende ronde verricht. "We zijn nog niet bezig met onze volgende tegenstander. We moeten blij zijn dat we zover zijn gekomen en hard blijven werken", aldus Lopetegui. "Stap voor stap moeten we het op alle fronten goed blijven doen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen