Boilesen: "Leeg stadion kan zeker in ons voordeel zijn"

12 maart 2015, 11:18

Ajax treft vanavond (donderdag) in de achtste finale van de Europa League een club die voor veel Nederlanders relatief onbekend is: Dnjepr Dnjepropetrovsk. Nicolai Boilesen weet niet goed wat hij kan verwachten van de Oekraïense opponent en durft daarom ook geen inschatting te maken van wat een gunstig resultaat zou zijn voor Ajax.

"Het is heel moeilijk. Ik denk eerst dat we gewoon moeten kijken hoe dit duel verloopt. Volgende week in aanloop naar de return weten we veel beter wat ons te wachten staat", zegt Boilesen in aanloop naar het duel in Kiev op het digitale thuis van de Amsterdammers. In Oekraïne zullen de omstandigheden niet al te sfeervol zijn, maar volgende week speelt Ajax in een uitverkochte Amsterdam ArenA.

Dnjepr wijkt wegens de onrust in Oost-Oekraïne uit naar Kiev, dat ongeveer 400 kilometer verderop ligt. De wedstrijd tegen Ajax wordt gespeeld in het Olympisch Stadion, dat ruimte biedt voor maar liefst 70.000 bezoekers. "Ik heb gehoord dat we ongeveer 10.000 toeschouwers kunnen verwachten. Dan voelt het toch een beetje zoals Legia-uit, waar helemaal geen toeschouwers waren. Zo'n leeg stadion kan zeker in ons voordeel zijn. Ook qua communicatie in het veld."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen