Schalk: "Go Ahead is een beetje NAC in het klein"

12 maart 2015, 16:27

De wedstrijd tussen NAC Breda en Go Ahead Eagles van komende zaterdag staat te boek als een degradatiekraker. Voor Alex Schalk heeft het duel nog een bijzonder tintje; de 22-jarige aanvaller groeide op bij de club uit Breda, maar belandde daar onder de inmiddels ontslagen coach Nebojsa Gudelj op een zijspoor en stapte afgelopen zomer over naar Go Ahead. Komend weekend keert hij terug in het Rat Verlegh Stadion.

"De stap naar Go Ahead Eagles was voor mij een goede stap. Go Ahead is natuurlijk ook een volksclub, een beetje NAC in het klein", zegt Schalk op NAC.nl. "Ik begon goed aan het seizoen, maar na vier wedstrijden scheurde ik mijn hamstring en lag ik er acht weken uit. Na mijn blessure kwam ik wel weer aan spelen toe en had ik nog een redelijk goede fase met een aantal goede wedstrijden achter elkaar. Maar tijdens de transferperiode haalden we versterkingen voorin in de vorm van Wesley Verhoek en Glynor Plet. Dan zijn twee van de drie posities voorin gevuld en dat ging ten koste van mij."

"Tuurlijk is dat een speciaal duel voor mij", blikt Schalk vooruit op de wedstrijd tegen NAC. "NAC-thuis was al speciaal, maar komende zaterdag is voor mij een terugkeer in het Rat Verlegh Stadion. Ik kijk er zeker naar uit. Het is even opletten dat ik de goede kleedkamer in loop, haha. Bij ons zit er, net als bij NAC, veel druk op. Bij NAC spreken ze van de wedstrijd van het jaar, maar zo voelt het voor ons ook. Dit is een cruciaal duel. Ik wens de supporters van NAC natuurlijk het allerbeste, maar zaterdag is dat voor negentig minuten even wat minder. Dan spelen er andere belangen."

Go Ahead verdedigt in Breda een voorsprong van vier punten op NAC.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen