Ajax lijdt kleine nederlaag tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk

12 maart 2015, 20:56   Bijgewerkt: 12 maart 2015, 22:14

Een uitdoelpunt maken, dat was de doelstelling van Ajax-trainer Frank de Boer voor de heenwedstrijd tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk. Op het barslechte veld van het Olympisch Stadion in Kiev kregen beide ploegen kansen op doelpunten, maar wisten alleen de Oekraïners te scoren. Dnjepr won uiteindelijk met 1-0, door een goal van Zozulya. Door de kleine nederlaag moet Ajax flink aan de bak in de return, volgende week in de ArenA.

Toen de naam van Dnjepr Dnjepropetrovsk uit de koker rolde, was men in Amsterdam in eerste instantie opgelucht, want het hadden ook grote namen zoals Napoli of Sevilla kunnen zijn. Ajax-scout Tonnie Bruins Slot en Dinamo Kiev-speler Jeremain Lens waarschuwden de ploeg van Frank de Boer echter wel: Djnepr speelt beter voetbal dan veel mensen denken. De Oekraïners hebben een uitstekende counterploeg, waarmee ze bijvoorbeeld in 2012 PSV zowel uit als thuis mee versloegen.

In Kiev deed Ajax voetballend niet onder voor Dnjepr, maar kwam het door persoonlijke fouten veelvoudig in de problemen. De barslechte grasmat in het Olympisch Stadion in Kiev speelde daarbij een grote rol. Een terugspeelbal van Veltman stuiterde bijna een meter op, waardoor Cillessen de bal niet onder controle kreeg. Spits Selezynov kwam ertussen, maar prikte de bal van dichtbij naast.

Ajax kreeg grote kansen aan het begin en aan het einde van de eerste helft. In de derde minuut pikte Serero een lange bal van Klaassen op en liep de Zuid-Afrikaan naar het doel. Omdat keeper Boyko snel uitkwam, kon hij het lobje van Serero keren. In de blessuretijd verlengde Klaassen een corner met het hoofd. Praktisch op de doellijn stond Veltman klaar om de bal erin te tikken, maar de meegereisde fans zagen vol ongeloof dat hij de bal meters over schoot.

Daar zette Ajax in de tweede helft eigenlijk weinig tegenover. Invaller Kishna kreeg als enige een opgelegde kans in het strafschopgebied van Djnepr, maar zijn poging werd uiteindelijk geblokt door de ijzersterke Braziliaanse verdediger Douglas.

In het slot van de wedstrijd moest Ajax nog oppassen dat er geen tweede tegentreffer geïncasseerd werd,  zodat de return volgende week in Amsterdam nog kansrijk is voor de Ajacieden. Met wat hang- en vliegwerk lukte dat en eindigde de wedstrijd dus in 1-0. Frank de Boer zag overigens wel dat de spijkerharde spelers van Djnepr gele kaart na gele kaart verzamelden, waardoor de Oekraïense ploeg volgende week drie basisspelers mist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen