Kalou en Cissé helpen Feyenoord in bananenkwestie

13 maart 2015, 17:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Twee oud-spelers van de club steken Feyenoord de helpende hand toe. Salomon Kalou en Sekou Cissé hebben verklaringen ingediend bij de UEFA, waarin staat ze in hun periodes bij de Rotterdamse club op geen enkele manier te maken hebben gehad met racisme. Ook laten de twee aan de Europese voetbalbond weten dat er altijd al opblaasbananen in de Kuip te zien waren, zonder enige racistische bedoelingen.

Met name dat laatste is belangrijk, want in de verloren Europa League-wedstrijd tegen AS Roma (1-2) belandden enkele opblaasbananen op het veld. De arbitrage interpreteerde dit als racisme, met de donkere Roma-speler Gervinho als mogelijk 'doelwit'. De UEFA doet om die reden nu onderzoek naar de kwestie.

Kalou, een landgenoot van Gervinho, heeft volgens De Telegraaf bij de UEFA benadrukt dat Feyenoord een zeer multiculturele club is. Dit zou de aanvaller ook persoonlijk hebben laten weten aan Gervinho.

De verklaringen van Kalou en Cissé kunnen zeer belangrijk zijn om de UEFA ervan te overtuigen dat de bananen niets met racisme te maken hadden. De club zelf heeft ook altijd gezegd dat dit absoluut het geval was. "De club Feyenoord is gelukkig nog nooit met racisme geassocieerd", zei directeur Eric Gudde in AD Sportwereld. "Onze jeugdopleiding is zo multicultureel als het maar zijn kan. En we hebben de UEFA via foto's en beeldmateriaal laten zien dat de opblaasbare banaan onderdeel is van acties van ons sfeerteam. Zoals er in Rome tijdens de wedstrijd in de twaalfde minuut opblaasbare ballen en bananen door het vak vlogen. En zoals er ooit tijdens Feyenoord-Heracles wel meer dan honderd opblaasbananen door het vak werden gegooid."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen