Negende zege op rij voor NEC, Roda onderuit bij FC Oss

13 maart 2015, 21:56

In sneltreinvaart koerst NEC af op het kampioenschap in de Jupiler League. Thuis tegen Telstar bleef een show uit, maar de drie punten gingen wel weer naar de ploeg van coach Ruud Brood. Het werd 2-0 en NEC boekte zo alweer de negende overwinning op rij.

Christian Santos was, niet voor het eerst dit seizoen, tegen Telstar van grote waarde voor NEC. De Duitse Venezolaan, afgelopen zomer overgekomen van Waasland-Beveren, brak na een uur de ban door de 1-0 te maken. Hij kopte raak uit een voorzet van Anthony Limbombe. Het was voor Santos, spelend op de plek van Sjoerd Ars, al zijn achttiende doelpunt van het seizoen. In de slotfase bepaalde Alireza Jahanbakhsh de eindstand op 2-0, de international van Iran schoot raak uit een corner van de ingevallen Ars.

NEC deed zo wat het moest doen, namelijk winnen, iets dat Roda JC Kerkrade niet voor elkaar kreeg. De eveneens uit de Eredivisie gedegradeerde ploeg ging met 1-0 onderuit bij FC Oss, de sensatie van dit seizoen. De Brabanders, winnaars van de derde periode, klimmen door de zege naar de vijfde plaats op de ranglijst. Opuku maakte het enige doelpunt van de wedstrijd, bij Roda kreeg Anco Jansen in de slotfase rood.

FC Eindhoven, de nummer twee van de ranglijst, won wel. De Brabanders kwamen op bezoek bij Helmond Sport rap met tien man te staan, Chiro N'Toko moest na 35 minuten inrukken. Gevolgen had dat uiteindelijk niet, FC Eindhoven won de tumultueuze wedstrijd met 2-3. Het blijft zo de belangrijkste belager van koploper NEC, al zal niemand in Eindhoven de illusie hebben dat de ploeg uit Nijmegen nog bijgehaald kan worden. De voorsprong van de Gelderlanders bedraagt, met nog negen wedstrijden te gaan, maar liefst achttien punten.

Jong PSV kreeg een pak slaag van De Graafschap, in Doetinchem werd het 5-0. Ook de beloften van FC Twente en Ajax gingen onderuit, tegen respectievelijk FC Den Bosch (2-0) en VVV Venlo (1-0). Hekkensluiter RKC Waalwijk voegde weer een puntje toe aan het totaal, in Zuid-Limburg werd het 1-1 tegen MVV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen