Willem II pakt op Woudestein drie punten tegen Excelsior

14 maart 2015 – Willem II heeft op Woudestein met 3-2 gewonnen van Excelsior. De Brabanders kwamen in de eerste helft op voorsprong via Robbie Haemhouts. Na rust zorgde Tom van Weert voor de gelijkmaker en schoten Ali Messaoud en Ben Sahar Willem II weer op voorsprong. Jeff Stans maakte het nog even spannend, maar het bleef bij 3-2.

Willem II pakt op Woudestein drie punten tegen Excelsior

Willem II en Excelsior promoveerden vorig seizoen naar de Eredivisie en waren op voorhand twee kandidaten voor degradatie. Maar zowel de mannen van Jurgen Streppel als die van Marinus Dijkhuizen spelen verzorgd voetbal dit seizoen en halen bovendien de nodige punten. Voor Willem II en Excelsior is de zorg van degradatie niet aan de orde.

In de eerste minuten van de wedstrijd was dat verzorgde spel nog niet helemaal terug te zien. Toen Willem II via Robbie Haemhouts op voorsprong kwam, groeiden de Brabanders in de wedstrijd. De middenvelder had de bal rustig kunnen aannemen en schoot met een listige stuit de 1-0 binnen. Daarna was Willem II de sterkste op het veld, toch kreeg Excelsior de grootste kans op een doelpunt.

Luigi Bruins onderschepte de bal van Frank van der Struijk en kon zomaar doorlopen naar doelman Kostas Lamprou. Helemaal vrij voor de keeper wist Bruins de bal nog naast te schuiven. Willem II controleerde daarna en viel zo nu en dan aan. Gescoord werd er in het eerste bedrijf niet meer, ruststand: 1-0.

Na rust was Willem II dominant en leek er weinig aan de hand voor de Tilburgers. Totdat Van Weert een snelle counter van Excelsior doeltreffend afrondde. Willem II maakte zich nog boos omdat de Rotterdammers doorvoetbalden terwijl Haemhouts geblesseerd op de grond lag. Maar baten deed dat niet, de 1-1 stond al op het bord.

Willem II toonde zich veerkrachtig door opnieuw op voorsprong te komen. Messaoud werd met een puike steekbal vrij voor de keeper gezet. De middenvelder draaide prachtig om keeper Erik Damen heen en tikte simpel de 2-1 binnen. Excelsior was daarna onmachtig en zette een slotoffensief in met een extra aanvaller.

Daardoor kreeg Willem II juist meer ruimte en Sahar profiteerde daarvan door een mooie diepe pass van Charlton Vicento te promoveren tot doelpunt. De wedstrijd leek gespeeld, maar Stans maakte het met zijn doelpunt toch nog even spannend. Het bleef echter bij 3-2. Met deze winst schuift Willem II op naar plek tien. Excelsior staat nog altijd dertiende en zal met een schuin oog naar de degradatiezone moeten blijven kijken.

Eredivisie

gerelateerd