Schotse League Cup prooi voor Celtic en Van Dijk

15 maart 2015, 18:06   Bijgewerkt: 15 maart 2015, 18:34

Virgil van Dijk heeft vanavond reden voor een feestje met Celtic. De ploeg uit Glasgow legde zondag beslag op de Schotse League Cup, door in de finale op Hampden Park af te rekenen met Dundee United. Er werd met 2-0 gewonnen.

Van Dijk had een basisplaats bij Celtic en speelde de volledige wedstrijd. Een week geleden zag het er niet naar uit dat de Nederlandse verdediger in actie kon komen in de eindstrijd, aangezien hij in de FA Cup-kwartfinale tegen datzelfde Dundee United een rode kaart kreeg. Die prent werd echter geseponeerd, waardoor de naam van Van Dijk toch op het wedstrijdformulier stond.

Van Dijk nam in de twintigste minuut het Dundee-doel onder vuur met een schot van buiten het strafschopgebied, maar miste. Een kopbal van de oud-speler van FC Groningen uit een hoekschop een kwartier voor tijd was hetzelfde lot beschoren.

Door goals van Kris Commons in de 28ste en James Forrest in de 79ste minuut trok Celtic uiteindelijk wel aan het langste eind. Voormalig Feyenoord-held John Guidetti verrichtte het voorbereidende werk bij de beslissende goal van Forrest.

Het is de vijftiende maal dat Celtic de Schotse League Cup verovert en de eerste keer sinds 2009.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen