Real nadert Barça tot punt in aanloop naar Clásico

15 maart 2015, 23:23   Bijgewerkt: 15 maart 2015, 23:58

De koppositie in La Liga is volgende week de inzet in de Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid in Camp Nou. Real, de nummer twee van de ranglijst, boekte zondag een probleemloze thuiszege op Levante (2-0) en bracht daarmee de achterstand op koploper Barça terug tot één punt. De Catalaanse rivaal had zaterdag al met 0-2 gewonnen bij Eibar.

Real Madrid had wat goed te maken in de thuiswedstrijd tegen Levante, de nummer achttien van het La Liga-klassement. De Champions League-houder pakte in haar laatste twee competitieduels slechts één punt en werd daardoor van de koppositie gestoten door FC Barcelona. Deze week werd wel de kwartfinale van de Champions League bereikt, maar dat ging wel met de hakken over de sloot. Voor eigen publiek werd met 3-4 verloren van Schalke 04. Dat kon Real zich permitteren omdat het in Duitsland al met 0-2 had gewonnen, maar het leidde wel tot stevige druk op de schouders van coach Carlo Ancelotti.

De start van Real tegen Levante was goed. Al binnen vijf minuten raakte Cristiano Ronaldo de paal en tien minuten later trof Karim Benzema doel, maar zijn inzet werd (terecht) afgekeurd vanwege buitenspel. Gareth Bale maakte er in de achttiende minuut alsnog 1-0 van. De Welshman kreeg de bal na een rommelige situatie in het strafschopgebied van Levante toevallig voor de voeten en volleerde in één keer raak. Vijf minuten voor de pauze tekende Bale voor zijn tweede van de avond, al kwam de treffer voor een groot deel op het conto van Ronaldo. Het schot van de Portugese vedette werd licht getoucheerd door de rechtervoet van Bale, waarna deze in het doel verdween. Maar dat leek zonder de tussenkomst van Bale ook wel te zijn gebeurd.

In de tweede helft zakte de amusementswaarde van de ontmoeting tussen Real Madrid en Levante tot een bedenkelijk niveau. In de 65ste minuut deed Benzema de kijkers even ontwaken met een acrobatisch hakje dat tegen de paal eindigde, maar daarna viel er weer bijzonder weinig te genieten in Madrid. Tot opluchting van het publiek in het Estadio Santiago Bernabéu waren de punten deze keer wel voor Real, waardoor het dus wat vertrouwen tankt voor de clash met Barça.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen